_
_
_

Ervaringen

Hieronder verhalen, ervaringen: hoe mensen mij ervaren hebben, hoe hun leven veranderde en ze tot bloei kwamen. Het was hartverwarmend voor mij om al die informatie te verzamelen.
De grootste verrassing ooit was dat iemand me even wilde spreken op een bruiloft, iemand die ik jaren tevoren had gesproken op een verjaardag. Het {lange} gesprek ging toen over vorm en essentie: dat het goed is om die twee uit elkaar te halen, zodat je bij grote verandering niet het gevoel hebt dat je alles kwijt bent. Hij deed z’n overhemd open (huh) en liet me een grote Keltische tatoeage zien die hij op z’n hart had gezet. Oh ja, en hier staat de V van vorm en daar de E van essentie. Drie weken na ons gesprek heb ik mijn vrouw ontmoet….

Wat me verder verraste, is dat mijn naam door mensen heel creatief gebruikt wordt, nooit geweten:

 • De amarja in mij
  de wijze stem die ik heb ontwikkeld
 • Een amarja gedachte
  iets wat ik van haar geleerd heb, wat goed werkt
 • Een amarja dag
  zo’n dag dat ik op m’n werk iedereen gerust loop te stellen dat het echt goed komt
 • Een amarja moment
  onderhandelen tussen mensen
 • En de mooiste:
  Ben jij al ge-amarja-d?
  Sta jij al te bloeien?

 

De verhalen

 

hoe voorkom je een burn-out?

Toen ik bij Amarja kwam ging het niet goed met mij. Er was teveel tegelijk aan de hand in m'n leven. Op het werk zat ik tegen een burn-out aan, het combineren van werk en gezin liep niet lekker en we zaten midden in een verbouwing met veel complicaties. Veel, veel , veel!!!
Het schakelen tussen al die eisen die er aan me gesteld werden viel me heel moeilijk. M'n werk werd ook complexer, ik moest een slag maken naar internationale organisatie met veel stakeholders en waar de voertaal Engels was. Ik had echt hulp nodig om mijn gedachten op een rijtje te zetten, afstand te nemen en nieuwe inzichten te krijgen. Ik wilde veranderen en daarin investeren.
Wat ik leuk vinnd aan Amarja is dat ze heel goed luistert en in alle rust, op het juiste moment met vragen, inzichten of suggesties komt. Ze heeft daarin een heel praktische benadering. En het hielp. Na een tijd was het stadium van puinruimen voorbij en ik kreeg ondertussen meer zelfvertrouwen en tools. Die ik nog steeds gebruik. Nu vaar ik mijn eigen koers en gaat het lekker. Dank je wel Amarja.

********************

hoe nu verder?

Een aantal zaken kwam samen in mijn leven; mijn werk vormde geen uitdaging meer en het werd tijd voor verandering, mijn relatie zat in een sleur, ik werd 40, had een interessante andere vrouw ontmoet, had een zwaar ongeluk gehad, en kon daardoor niet meer de fysieke dingen doen die ik gewend was. Kortom, een hele hoop zaken om mee te dealen en tijd voor wat hulp bij het hervinden van mijzelf.
Via via kwam ik met Amarja in aanraking, gelijk aan de telefoon al klonk ze heel relaxed en kundig, iemand met wie je goed kan praten, een beetje een moedergevoel kreeg ik. In een aantal sessies heeft ze mij uitstekend geholpen met het uitvinden wat ik belangrijk vind, waar ik blij van word, en daardoor ben ik in staat geweest belangrijke keuzes te maken en uit te vinden waarvoor te gaan. De sessies waren altijd erg leuk en in een relaxte sfeer en Amarja zet je op een natuurlijke manier aan het denken.
Op dit moment, ongeveer 2 jaar later, zit ik super in mijn vel, heb een leuke nieuwe baan gevonden, gaat mijn relatie heel erg lekker, is er veel rust in alle gedachten en sta ik weer met het vizier vooruit in het leven.

********************

walking the talk

Amarja is een vrouw met een ontzettend groot hart. Dat heb ik levende lijve ervaren, want ik heb gezien hoe ze mijn klant geholpen heeft met liefde en respect.

Deze klant van mij heeft in korte tijd zo snel weer de draad opgepakt. Als ik deze klant en andere klanten met soortgelijke problemen mag vergelijken had ik deze ontwikkeling pas jaren later kunnen verwachten.

Amarja heeft een bijzonder instinct om mensen te helpen. Ze voelt aan wat je nodig hebt en geeft jou sturing in datgene wat jij wilt en wat jij denkt dat goed is. Soms is ze de spiegel die je nodig hebt en soms is ze de advocaat van de duivel, met als doel jou te prikkelen om datgene te beseffen waar jij nog niet aan had gedacht. Wat ze ook zegt, ze zegt het altijd met een bijzonder liefdevolle manier van communiceren. En niet te vergeten haar humor… wat alles ook af en toe en beetje luchtig maakt. Zij is niet de betuttelende hulpverlener waar je op gegeven moment een hekel aan krijgt. Maar een vrouw die naast je staat, jou waardeert en jou toelaat om jezelf te mogen zijn en dat het allemaal goed is. Zij staat zelf ook heel positief in het leven, dat scheelt he!

Maar alles wat ze uitdraagt, daar staat ze ook volledig achter omdat ze ook veel levenservaring heeft. Dat maakt haar betrouwbaar en aan deze eigenschap hebben veel mensen baat.

Amarja is mens die houd van natuurlijkheid. Het mooie daarvan is dat ze veel problemen zo aanpakt dat ze op gegeven moment natuurlijk worden opgelost. Het enige wat ze doet is jou de kant op sturen waar jij graag naar toe wilt.

Voldoet niet aan wat jij werkelijk bent, maar het is een klein stukje met hoop ik de juiste woorden.

Veel liefs Perihan

********************

hoe overleef ik de puberteit van mijn dochter?

Wat zocht ik?
Iemand die ervaring had met NLP om mij verder te helpen in de problemen die ik had met mijn puberende dochter.
Via de website van het IEP vond ik Amarja. Hoewel de tekst kort was, trok het zinnetje ‘met gevoel voor humor’ mij direct over de streep. Problemen aanpakken zijn soms al serieus en pijnlijk genoeg en soms even flink lachen om je eigen suffigheden had ik ook nodig. Ik belde haar nummer en kreeg Amarja aan de lijn.
Dit was het begin van een tijdlang begeleiding die mij heel veel heeft gebracht.

Door de problemen met mijn dochter kwam mijn eigen verleden soms flink om de hoek kijken.
Amarja wist precies op welke momenten en hoe zij wel of niet een opmerking of vraag moest stellen, als ik – soms- briezend bij haar kwam en even flink stoom moest afblazen of direct bij binnenkomen al in tranen uitbarstte alsof zij nauwkeurig meebewoog met mijn zielenroerselen.

Ik heb ervaren dat Amarja niet alleen heel veel weet van NLP, maar ook spirituele kennis heeft door eigen ervaring, zelfonderzoek en training, waaronder meditatie in verschillende vormen. Voor mij een geweldige aanvulling op mijn eigen weg naar spiritualiteit.
Ik heb nog maar weinig mensen zoals Amarja ontmoet die echt ‘walk the talk’ vertegenwoordigen. Je kunt in je hoofd hele mooie theorieën bedenken hoe alles eigenlijk moet, maar het daadwerkelijk doen en zijn is een heel ander verhaal.

Zo ben ik verder gekomen op de weg naar heling en volwassenheid, sta ik veel steviger in het leven, ook naar mijn dochter toe.

Amarja is meer dan een NLP master; zij is een warme persoonlijkheid die werkt en leeft vanuit haar hart – een healer - die ijzersterk direct in een kort zinnetje de kern van een probleem eruit haalt waarmee je aan de slag kan. Niet hard confronterend, maar met respect meebewegen in het proces waar je op dat moment bent. En dat gevoel voor humor hebben we temidden van de ellende die soms kwam bovendrijven ook heel vaak samen mogen beleven. Ik zal nooit vergeten dat de thee onze neus uitkwam van het lachen.

Ik blij en dankbaar dat ik toentertijd de telefoon heb gepakt.
Dankjewel Amarja!

********************

ik merk dat het werkt, maar het lijkt magie

Ik was negatief geworden. Het ging al een tijd niet goed met mijn bedrijf en de negativiteit sloop er langzaam in. Een negatieve houding beïnvloedt bijna alles wat je doet. Op het werk neemt de productiviteit en creativiteit af, ga je met minder of geen plezier naar je werk en zie je wel alle problemen maar niet meer de kansen. Thuis ben je kort achter de kar, de kinderen krijgen vaker een snauw en je vrouw natuurlijk ook. Ik had vooral weinig zin meer om iets leuks te gaan doen en kwam minder graag onder de mensen.

Ik was al lang negatief voordat ik voor mezelf constateerde dat dit zo was. Toen ik eenmaal zover was, trok ik ook snel de conclusie dat ik mezelf niet zonder hulp zou kunnen oplappen. Hulp vinden is niet gemakkelijk en je wilt er ook niet mee te koop lopen. Ik zet zelfs mijn naam nu niet onder dit stukje. Gelukkig verwees een vriend me naar Amarja.

Het was wonderbaarlijk hoe goed en snel dat werkte. We hebben uitgebreid over mijn problemen gesproken. In die gesprekken heeft ze me eigenlijk niets nieuws verteld, maar op de een of andere manier wel mijn negatieve houding kunnen bijdraaien naar een positieve. Alle feiten bleven hetzelfde, maar ik was niet meer negatief. Eerder positief en optimistisch. Ik snap eigenlijk nog steeds niet hoe ze dat deed. Dat zijn haar NLP-trucjes (Neuro Linguïstische Programmeren). Maar ik was eigenlijk na een handvol sessies al zo ver. Ik gun iedereen die even vast zit een Amarja!

********************

leven, hoe doe je dat?

Ik heb Amarja ontmoet in een fase van mijn leven waarin ik veel problemen had met depressie en eigenwaarde. Er was ook een soort ‘verdwaaldheid’ in emotie en situationele problemen. Ik was toen 18 en redelijk geïsoleerd in het algemeen.

Vanaf het moment dat ik Amarja leerde kennen,- eerst als life coach- werd die hele situatie aanzienlijk beter. In eerste instantie kwam dit doordat er bij haar een enorme ‘space’ is zonder oordeel. Ik kon letterlijk alles vertellen, qua hoe heftig de situatie was, wat ik eigenlijk voelde en dacht, en Amarja schrok nergens van en creëerde een veilige ruimte voor al die elementen. Naarmate we elkaar beter leerden kennen werd de klik groter.

Wat ook goed werkte, was dat Amarja verhalen uit haar eigen leven verteld en daarmee de rijkdom van haar eigen ervaringen deelt. Dit helpt om te beseffen dat ‘ik niet gek ben’ door iets te voelen/vinden/mee te maken, maar dat dit meer mensen overkomt, en dat dat ook okay is.

Een ander helpend element is dat Amarja van het positieve uitgaat. Haar uitgangspunt is dat iedereen in principe een tof, rijk leven kan leiden met de goede begeleiding. Dit is een ander uitgangspunt dat veel reguliere klinische hulp, waarbij het doel vaak is om maatschappelijk functioneel genoeg te blijven ondanks een stoornis.

Amarja is een eclectische therapeut. Spiritualiteit wordt gecombineerd met een nuchtere kijk op de wereld, cognitieve NLP-technieken worden gecombineerd met meditaties en haar rijkdom aan eigen ervaringen maken dat niets te gek is om serieus te worden genomen.

********************

relatie therapie met humor

Amarja is an outstanding analyst and due to her wealth of experience and theory very capable in coaching individuals, relations and business's. During these coaching you learn and use different approaches which often in a tunnel vision are more or less lost. For me these coaching's were hugely beneficial and still are. Many thanks Amarja!

********************

hoe kom ik op gang?

Begin 2015 ben ik, zo ongeveer, gelijktijdig gescheiden en mijn baan kwijtgeraakt. Daardoor van een altijd drukke, op zijn familie gefocuste, succesvolle zakenman in een situatie terechtgekomen waarin ik op zoek moest naar een zinvolle invulling van mijn volgende levensfase. Op aanraden van een goede vriend, die zich terecht zorgen maakte over mijn mentale gesteldheid en daaruit voortvloeiende lage activiteitenniveau, ben ik met Amarja in contact gekomen. Met haar zeer positieve en warme benadering heeft Amarja mij op weg geholpen om meer vanuit mijn gevoel keuzes te leren maken door “essentie” en “vorm” van elkaar te zien, met NLP sessies me leren focussen op positieve en succesvolle ervaringen om zo negatieve sentimenten en gedachten om te buigen en, last but not least, me geholpen om mijn tijdsbesteding in deze “volgende” levensfase van activiteiten-gedreven (passief) naar actie-gerichtheid (pro-actief) te doen opschuiven.

********************

gelukkig zijn valt te leren

Ik ken amarja al 22 jaar, voornamelijk uit de groepen die ze jarenlang geleid heeft. Het geluksgroepje, wat 4 jaar elke maand samen kwam, en opgeheven werd omdat iedereen zijn of haar doelen en wensen had vervuld: van banen tot relaties. We leerden om in onze kracht te staan, te benoemen wat je wilt, verhelderen en visualiseren. Successen te delen, elkaar te steunen.
Later kwam er een jaartraining NLP en creativiteit en Spirituele ontwikkeling (3 jaar) ook komen we aan het begin van ieder jaar met een groepje samen om het Nieuwe jaar in te luiden met positieve gedachten en onze wensen voor het komende jaar. Ik heb veel mensen doorverwezen naar Amarja en ben zelf door haar begeleid in de gesprekken met mijn dochter. Het werkte heel verhelderend, veel misverstanden tussen mijn dochter en mij werden uit de weg geruimd. Ik geniet altijd weer van onze gedeelde inspiratie.
Amarja is geen 'doorsnee' coach. Ze is heel veelzijdig in haar aanpak en begeleiding. Ze stemt zich af ('intunen') op de specifieke problemen van die persoon. Ze is een bevlogen mens/persoon/coach

********************

een reisverslag van een reislustige dame

Toen ik op zoek was naar iemand die me zou kunnen coachen wist ik niet goed waar ik het moest vinden. Wat ik wel wist is dat ik het belangrijk vind dat alles er mag zijn in een gesprek en dat je niet om de hete brei heen kletst maar tot de kern komt. En dat iemand echt wat bijdraagt en me verder brengt. Op mijn gevoel ging ik af op websites en tips van anderen. Amarja heb ik gevonden door 1 kernzin op haar website (I want to make you feel like a cherry tree in spring) wat me bracht tot 1 telefoontje waarin ik het duidelijk had; deze vrouw klikt met me. En dat is ook gebleken in de jaren die ze me begeleid heeft. Ik vergelijk haar coaching graag met de regenboog die zoveel kleuren en nuances heeft. Met Amarja heb ik een echt gesprek waarin alles er mag zijn en waarin ze vanuit haar expertise, levenservaring en alle tools die ze bezit je verder helpt. Openheid, vertrouwen en warmte krijg je vanaf dat eerste kopje thee bij haar thuis aan de grote tafel. Het voelt goed waardoor je als persoon echt de stappen (weer) kan maken die nodig zijn.
Dank je wel lieve Amar :)

********************

samen zoeken

Amarja, je hebt door de jaren heen veel voor mij betekend. Je kan goed helpen bij het helder krijgen van problematische zaken in je leven en samen tot een aanpak te komen. Naast helder en analytisch ben je ook een warme persoonlijkheid die naast je gaat staan als je emotionele steun nodig heb. Je gebruikt allerlei (soms speelse/creatieve) tools, want praten alleen is soms niet genoeg; dan heb je tools nodig die de ziel (soul) kunnen raken.

********************

kompas correctie: wat vind ik er eigenlijk zelf van?

Vanaf het eerste moment dat ik Amarja 2 jaar geleden ontmoette had ik het gevoel dat ik haar kon vertrouwen. Dat was erg prettig want nieuwe mensen in mijn leven vertrouwen is niet mijn sterkste punt, zeker op dat moment niet.
Ik was op zoek naar wat ik eigenlijk wilde. Niet wat iedereen om mij heen van mij wilde, collega's , familie, relatie, vrienden, maar wat ik EIGENLIJK zelf wilde. Dat eigenlijk is een heel belangrijk woord heb ik gemerkt in onze gesprekken.
Amarja is één van de prettigste mensen die ik heb mogen leren kennen in mijn leven. Je mag jezelf zijn bij haar. Je mag twijfelen, bang zijn, dingen moeilijk vinden. Een plek waar je je op jezelf mag concentreren, zonder dat egoïstisch te vinden. Door alles wat mensen om mij heen van mij vroegen, wilden en verwachtten was ik mezelf een beetje kwijt geraakt. Door haar heb ik mijn innerlijke compas weer ingesteld op mijn eigen koers. Ik weet weer wat ik zelf wil en belangrijk, leuk, mooi, fijn en lekker vind.
Omdat ik in mijn werk ook vaak een coachende rol heb, heb ik regelmatig een 'Amarja-momemtje' zoals ik dat noem. Ik heb veel van haar geleerd en ben door haar ook zelf een betere coach geworden. Veel dingen die ik heb geleerd zijn in een heleboel situaties van toepassing. Ik vind het heel fijn dat ik dit ook weer door kan geven aan anderen.
Ook nu ik weer op mijn koers zit en me lekker in mijn vel voel spreken we af en toe nog af voor een sessie. Als er een belangrijke verandering in mijn leven aan zit te komen, werk of privé. Het is fijn om iemand te hebben die je even weer in je kern raakt en je op je koers houdt. Iemand om even mee te sparren over jezelf.
Ik denk wekelijks wel terug aan iets wat we hebben besproken, of het nu van toepassing is op mijn eigen situatie of die van iemand waar ik mee in gesprek ben.
Ik zou het iedereen die zijn compas bijgesteld wil hebben van harte gunnen om Amarja als coach te hebben en weer op koers te komen.

********************

lessen in geluk

ik ken amarja al 22 jaar, voornamelijk uit de groepen die ze jarenlang geleid heeft. Het geluksgroepje, wat 4 jaar elke maand samen kwam, en opgeheven werd omdat iedereen zijn of haar doelen en wensen had vervuld: van banen tot relaties. We leerden om in onze kracht te staan, te benoemen wat je wilt, verhelderen en visualiseren. Successen te delen, elkaar te steunen.
Later kwam er een jaartraining NLP en creativiteit en Spirituele ontwikkeling (3 jaar) ook komen we aan het begin van ieder jaar met een groepje samen om het Nieuwe jaar in te luiden met positieve gedachten en onze wensen voor het komende jaar. Ik heb veel mensen doorverwezen naar Amarja en ben zelf door haar begeleid in de gesprekken met mijn dochter. Het werkte heel verhelderend, veel misverstanden tussen mijn dochter en mij werden uit de weg geruimd. Ik geniet altijd weer van onze gedeelde inspiratie.

Amarja is geen 'doorsnee' coach. Ze is heel veelzijdig in haar aanpak en begeleiding. Ze stemt zich af ('intunen') op de specifieke problemen van die persoon. Ze is een bevlogen mens/persoon/coach.

********************

Heel helder, direct en oprecht, die site van je
Ik merkte dat ik alle ervaringen kan onderschrijven.
En erbij voegen dat je onorthodoxe en speelse wijze van coachen heel helend werkte voor mij.

********************

Wil je je ervaring ook delen?
Stuur dan een mailtje naar amarjakamp@gmail.com

 

Martijn: levenslessen, ook toepasbaar bij het tennissen
3 jaar geleden kwam ik via mijn werkgever bij Amarja terecht. Ik zat toen bijna tegen een burn out aan.Amarja stelt je heel erg op je gemak en ze heeft een hele warme persoonlijkheid, waardoor je snel open kan praten. Door de jaren heen heeft Amarja mij geleerd hoe je door middel van verschillende handelingen of handige trucjes je leven veel leuker kan maken. Hierdoor kreeg ik weer meer energie. Haar motto is dan ook 'I want to do with you, what spring does to the cherry trees' en dat doet ze zeker!
Het is ook handig dat Amarja bijna alles opschrijft, zodat ik dat later nog eens terug kan kijken als ik even niet meer weet wat ik precies moet doen.
Inmiddels gaat het op privé en zakelijk gebied heel goed met mij en ben ik heel gelukkig.

Dit heb ik mede te danken aan de manier waarop Amarja coaching geeft. Ik heb ontzettend veel geleerd over mezelf en ik ben heel blij dat ik Amarja toen heb leren kennen.
Ik ga nog regelmatig bij Amarja langs om weer even bij te kletsen. Dit geeft mij altijd weer een goed gevoel en ik leer altijd weer nieuwe dingen.

 

Vera Vlaming: meedenken is fijn
Amarja is een leuke, warme gezellige vrouw met humor waarbij je je gelijk op je gemak voelt. Ze luistert en geeft fijne adviezen zonder betuttelend over te komen. Ze is heel positief en je zelfvertrouwen krijgt een flinke boost bij haar. Persoonlijk, lekker informeel en to the point. That's Amarja! Warm, direct en inspirerend.

 

Ralph: studie begeleiding, levensbegeleiding
Maart 2014 ben ik in contact gekomen met Amarja. Op dat moment zat ik op het dieptepunt in mijn leven. Mijn huwelijk was voorbij, onder druk op mijn werk en een opgejaagd gevoel.
In eerste gesprek bij Amarja thuis kwamen wij tot de conclusie dat ik veel te veel deed in een te beperkte tijd. Daarbij ook tijdsbestedingen waar ik nooit bewust voor heb gekozen. Hierna heb ik nog enkele keren met Amarja afgesproken en ook telefonische consuls afgenomen. Daarbij stelde zij altijd voorop dat het belangrijk is te doen wat je echt zelf wil.
Inmiddels twee jaar later heb ik een nieuwe baan, mijn studie afgerond, op een gezonde manier mijn scheiding afgerond en een nieuwe relatie die heel goed bij mij past. Ik wil niet beweren dat dit alleen door het contact met Amarja komt. Wel is zij goed in staat om je jouw eigen keuzen te laten maken en hier scherp aan te werken.
Bedankt Amarja!

 

Mary louise laird/berkeley CA: A hapier couple in Berkely
Amarja Kamp’s listening and perception skills are terrific. She worked with my husband and I on many sensitive issues and skillfully guided us to places where we could hear, see, and feel each other’s thoughts, emotions and needs. From that safe place we could start again to communicate on a deeper and equal footed basis.
Thank you Amarja.